Der er udskrevet valg. Showet er i fuld gang, og om under en uge går det løs. Læreren synes ofte, at det er meget svært at finde ud af, hvem hun skal sætte krydset ved. Denne gang er ingen undtagelse.
Læreren synes egentlig, det er rimelige krav, hun stiller. Hun har mange børn i 3. klasse, der nemt lever op til disse krav. Dem kan hun desværre ikke stemme på.
Af dem, som hun rent faktisk kan stemme på, synes hun, at der er for mange, der glemmer at tænke sig om. Udtrykket "glemme at tænke sig om", bruger læreren ofte overfor børnene. Hvis en af de store børn fx har puttet et barns sko ned i pissoiret, forklarer læreren det med, "at han desværre havde glemt at tænke sig om. For havde han husket at tænke sig om, ville han jo være kommet i tanker om, at sko ikke hører til i et pissoir."
Der kan også være andre voksne, der har glemt at tænke sig om. Det føles lidt rarere at forklare uforståelige handlinger på den måde.
Læreren synes, det er ærgerligt, at dem hun kan stemme på, så ofte glemmer at tænke sig om. De sviner hinanden til og lover ting, som de i virkeligheden ikke kan holde. Og så er der flere af dem, der siger nogle virkelig strenge ting!
Eller jaja - lige i øjeblikket er der da mange, der virker meget sympatiske. Det gør man, når man gerne vil vælges. Når man har fødselsdag i 3. klasse, har man for det meste "noget at dele ud" med. Fx flødeboller. Når der så skal deles ud, skal fødselaren have valgt en hjælper. Derfor ses det ofte at flere børn kredser rundt om fødselaren op til uddelingen. De komplimenterer, spørger om legeaftaler og kan måske endda finde på at love, at fødselaren må være hjælper til deres fødselsdag, hvis de til gengæld må hjælpe fødselaren med at dele ud.
Fødselaren nyder selvfølgelig den ekstra opmærksomhed og kan derfor sagtens finde på at vente med at afsløre, at hjælperen forlængst er valgt.
Læreren kan godt få følelsen af at de mange valgplakater, der i øjeblikket forstyrrer bybilledet råber til hende: "Hvis jeg må hjælpe dig med at dele ud til din fødselsdag, så lover jeg dig en bæredygtig klimalov, en bedre folkeskole og en human flygtningepolitik.
Læreren bevarer et pokerface overfor valgplakaterne, men ville ønske, der ville komme en voksen og afsløre bedraget. Og fortælle dem, at man ikke skal love noget, man ikke kan holde. Og at man skal lade være med at lyve. Det vigtigste er jo sådan set, at der er flødeboller nok til alle. Og måske en lille pose vingummi til de laktoseintolerante. Så ingen føler sig forbigået.
At læreren er naiv, er vist ingen nyhed. Og hun ved godt, at dagens velfærdssamfund ikke fungerer som en 3. klasse. Hun synes bare, at det burde gøre det, og vil hermed gerne foreslå nogle gode huskeregler til dem, der kan stemmes på.
- Vi taler pænt om og til hinanden
- Vi lover kun det, vi kan holde - men sørger selvfølgelig for, at der er flødeboller nok til alle
- Vi er gode til at lukke alle ind i legen, så der ikke er nogen, der går rundt alene
- Vi siger undskyld, når vi har lavet fejl - og husker, at det er ok at lave fejl
- Vi husker, at vi aldrig må glemme at tænke os om
Ovenstående må gerne kopieres!
Og hermed ønsker læreren alle et godt folketingsvalg. Glem nu ikke at tænke jer om!